စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







ပီဇာလုပ္စားရေအာင္





.................................................
ပီဇာကအရမ္းလြယ္ပါတယ္။ ကေလးအမ်ားစႀကိဳက္ၾကတဲ႔ အစားအစာေပါ့ ေမေမတို႔ ေရ။
သူတို႔ ႏွစ္သက္တဲ့ အစာပလာေတြကို ေရြးခ်ယ္ေစၿပီး သူတို႔ကို ကိုယ္တိုင္ကိုယ္က်
ပါ၀င္လုပ္ကိုင္ခိုင္းလို႔ရတဲ့ အစားအစာတစ္ခုေပါ့ေနာ္။ သူတို႔ေတြ Play Dough
ေဆာ့ကစားသလိုပဲ ဂ်ဳံနယ္တဲ့အခါ လက္အားကိုသန္ေစပါတယ္ေနာ္။ လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြေတာ့
ေမေမက ႀကိဳျပင္ဆင္ေပးထားေပးပါေနာ္။ ကဲ အတူတူ လုပ္ခိုင္းၾကရေအာင္ေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (ေမေမ ႀကိဳျပင္ထားရမွာေတြ)
..............................................................
ပီဇာ အတြက္
.....................
• Bread Flour - ၅၀၀ ဂရမ္
• သၾကား - အခ်ိဳဇြန္း ဇြန္းတစ္၀က္
• Dried Yeast တေဆး - အခ်ိဳဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
• ဟင္းခ်က္သံလြင္ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ေရၾကက္သီးေႏြး - ၃၀၀ မီလီမီတာ

ပီဇာေဆာ့စ္အတြက္
..........................
• Ready Made ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း

ပီဇာအေပၚကတင္ရန္
............................
Ham၊ Pepperoni၊ Chorizo၊ ေဘကြန္၀က္ေပါင္ေျခာက္၊
သံလြင္သီးအနက္ ေရာင္၊ မိႈ၊ Mozzarella၊ Cheddar ( ကြၽန္မက ကြၽန္မသားနဲ႔သမီး
ႀကိဳက္တာသုံးေပမဲ့ ေမေမတို႔ကလည္း ကိုယ့္သားသမီးေလးေတြအႀကိဳက္ေလးေတြကို
သုံးႏိုင္ပါတယ္ ေနာ္) ဥပမာ - င႐ုတ္ပြသီး၊ ေျပာင္းဖူး၊ နာနတ္သီး၊ ပဲစိမ္းလုံး၊
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသး ေလးမ်ား၊ တူနာငါး၊ ကင္ထားၿပီးသား အသားမ်ား စတာေတြထည့္ႏိုင္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း
....................
၁။ Bread Flour၊ သၾကားနဲ႔ Yeast ကို ဇလုံထဲထည့္ၿပီး ေရာေမႊခိုင္းလိုက္ပါ။
ေရေႏြး ေႏြးေလးေရာၿပီး သံလြင္ဆီပါ ေရာေပးလိုက္ပါ။
သစ္သားေယာက္မေလးနဲ႔ ဂ်ဳံ အလုံးေလး ကပ္ေစးလာသည္အထိေမႊေပးပါ။
ေရအနည္းငယ္လိုရင္ ေရာေပးပါ။(စားပြဲဇြန္း၂ ဇြန္းခန္႔)

၂။ စားပြဲေပၚကို ဂ်ဳံမႈန္႔အနည္းငယ္ျဖဴးၿပီး ဇလုံထဲက ဂ်ဳံကို
ကေလးေတြကို နယ္ခိုင္းပါ။ (ဒီအခ်ိန္က သူတို႔သိပ္ႀကိဳက္တဲ့အခ်ိန္ေပါ့) သူတို႔စိတ္ႀကိဳက္နယ္ေစၿပီးရင္
ေမေမကယူၿပီးေသခ်ာနယ္ေပးပါ။ လက္ဖေနာက္နဲ႔ဖိလိုက္ ျပန္ဆြဲၿပီး အလုံးေလး
ျပန္လုပ္လိုက္နဲ႔ ၁၀ မိနစ္ခန္႔နယ္ေပးပါ။ သားေရပင္ဆြဲသလိုေလး ေပ်ာ့ေပ်ာ့အိအိ
ေခ်ာမြတ္ေနတဲ့ ဂ်ဳံလုံးေလးရပါၿပီ။

၃။ ဇလုံတစ္ခုကို သံလြင္ဆီသုတ္ၿပီး ဂ်ဳံလုံးေလးကိုထည့္ကာ Cling Film အုပ္ၿပီး
၂ ဆအေနႀကီးလာသည္အထိ အခန္းအပူခ်ိန္အတိုင္းထားေပးပါ။

၄။ ဒီအခ်ိန္မွာ ေမေမနဲ႔အတူ သူတို႔ကိုကူၿပီး ဂ်ဳံနယ္တုံးက ႐ႈပ္ထားတာေလး
ရွင္းခိုင္း လိုက္ရင္ ပီဇာျပားလုပ္ဖို႔အဆင္သင့္ျဖစ္ေနၿပီေပါ့။

၅။ Oven ကို ၂၀၀ ဒီဂရီ အပူႀကိဳေပးထားပါ။ ၂ ဆျဖစ္ေနတဲ့ ဂ်ဳံလုံးေလးကို
သူတို႔ တအံ့တၾသျဖစ္ေနပါလိမ့္မယ္။ ဂ်ဳံလုံးကို ပီဇာအႀကီးအေသး ႀကိဳက္ရာလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
၂ ခုလိုခ်င္ရင္ ၂ ခုခြဲၿပီး စားပြဲေပၚမွာ တလိမ့္တုံးနဲ႔ျပားလိုက္ပါ။
(ကြၽန္မကေတာ့ အလုံးေလးအတိုင္း သူတို႔ေရွ႕ခ်ေပးၿပီး သူတို႔လက္ေလးေတြနဲ႔ ပုတ္ၿပီးျပားခိုင္းလိုက္ပါတယ္)

၆။ အဲဒီအျပားေလးကို ဆီသုတ္ထားတဲ့ ပီဇာဗန္းေပၚတင္လိုက္ပါ။
ၿပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ကို စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္႔တင္ကာ ဇြန္းဖင္ေလးနဲ႔ ႏွံ႔ေအာင္သုတ္ပါ။
(မွတ္ခ်က္- ဒီအဆင့္မွာ ဂ်ဳံျပားကို နဲ႔ ဃူငညါ ၤငူာ အုပ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာမွာ ခဲထားလို႔ရပါတယ္ေနာ္။
ေနာက္တစ္ခါဆို အစအဆုံးမလုပ္ရေတာ့ဘူးေပါ့)

Topping ေလးေတြတင္ရေအာင္
...........................................
Ham၊ Pepperoni၊ Chorizo၊ ေဘကြန္၀က္ေပါင္ေျခာက္၊ သံလြင္သီးအနက္ ေရာင္၊
မိႈ၊ Mozzarella၊ Cheddar တို႔တင္ၿပီးရင္ ဥလနည ထဲ ေမေမကထည့္ေပးၿပီး
၁၅ မိနစ္ခန္႔ဆိုရင္ ရပါၿပီ။ အပိုင္းေလးမ်ား လွီးျဖတ္ေပးၿပီး ခပ္ေႏြးေႏြးအေနမွာ
သူတို႔ကိုယ္ တိုင္လုပ္ထားတဲ့ ပီဇာေလးကို ေပ်ာ္ေပ်ာ္ရႊင္ရႊင္စားတာကို
ေမေမတို႔ေရ ၀မ္းသာပီတိျဖစ္ ရတာ ဘာနဲ႔မွမလဲႏိုင္ဘူးေနာ္ . . . ။

သားသမီးေလးေတြနဲ႔ အျပံဳးကိုယ္စီ ရႊင္လန္းႏိုင္ပါေစရွင္ . . . ။

.......................................
Htet Family's Creation
.......................................
www.htetfamily.com
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...