စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







သစ္သီး အစားသင့္ဆံုး အခ်ိန္

          
သစ္သီး၀လံေတြ အစားသင့္ဆံုးအခ်ိန္မ်ားကေတာ
(က)နံက္အိပ္ယာထ ေရေသာက္ျပီးတဲ့ အခ်ိန္
(ခ) ထမင္းမစားခင္ ၁-နာရီ ခန္ ့အလို
(ဂ) ထမင္းစားျပီးေနာက္ ႏွစ္နာရီအၾကာ …စတဲ့ အခ်ိန္ေ တြျဖစ္ပါတယ္။ ဆက္လက္၍ သစ္သီးတမ်ိဳးစီနဲ ့ ပတ္သက္လို ့ ေအာက္ပါအတိုင္း ထပ္ေလာင္း အၾကံျပဳ လိုပါတယ္။

(ကီ၀ီသီး)
ပိုတက္စီယမ္၊ မဂနီစီယမ္၊ ဗီတာမင္အီး၊ အမွ်င္ဓာတ္တို ့ပါရွိလို ့ က်န္းမာေရးကိုဘက္စံုေ ကာင္းေစ ပါတယ္။ ဒါ့ျပင္ ကီ၀ီသီးထဲမွာပါတဲ့ ဗီတာမင္စီက လိေမၼာ္သီးထက္ ၂-ဆပိုပါတယ္။

(ပန္းသီး)
ပန္းသီးထဲမွာ ဗီတာမင္စီ ပါ၀င္မႈမမ်ားေပမယ့္၊ က်န္းမာေရးအတြက္မရွိမျဖစ္ ဓာတ္တိုးဆန္ ့က်င္ ပစၥည္း မ်ားနဲ ့ ဖေလဗို ႏိြဳက္ဓာတ္ေပါင္းစုတို ့ပါရွိလို ့ အူမၾကီးကင္ဆာ၊ ႏွလံုးေရာဂါ နဲ ့ ေလျဖတ္ျ ခင္း စသည့္ေရာဂါမ်ား ျဖစ္လာနိုင္ေခ် အလားအလာကို ေလ်ာ့ပါးသက္သာေစပါတယ္။

(စေတာ္ဘယ္ရီ)
ဓာတ္တိုးဆန္ ့က်င္ပစၥည္းျမင့္မားတဲ့ အသီးျဖစ္၍၊ ကင္ဆာေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ မလိုလားအပ္ တဲ့ free radicals မ်ားကိုတိုက္ထုတ္ေပးျပီး ေသြးေၾကာမ်ားပိတ္ဆို ့ျခင္းမျဖစ္ေ စေတာ့ပါဘူး။

(လိေမၼာ္သီး)
တေန ့ကို လိေမၼာ္သီး ၃-လံုး ပံုမွန္စားေပးျခင္းျဖင့္ အေအးမိျခင္း(လံုး၀)မျဖစ္ေစနိုင္ပါဘူး။ လိေမၼာ္သီးမွာ အက္ဆစ္ ဓာတ္ၾကြယ္၀ေပမယ့္ ခႏၵာကိုယ္အတြက္ အယ္လ္ကာလီမွ်တေစတာေၾ ကာင့္ ကိုလက္စ ထေရာက်ေစျခင္း၊ ဆီးေက်ာက္ေက် ေစျခင္း၊ အူမၾကီးကင္ဆာျဖစ္နိုင္ေခ်အ လား အလာကို ေလ်ာ့ခ်ေပးျခင္း စတဲ့ေကာင္းက်ိဳးေတြေပးပါတယ္

(ဖရဲသီး)
ဖရဲသီးမွာ ခြန္အားျပည့္ glutathione ဓာတ္ေတြ အေျမာက္အမ်ားပါရွိတဲ့အျပင္၊ ကင္ဆာမ်ား ကို တိုက္ထုတ္ေပးတဲ့ lycopene ဓာတ္ရရွိရာ အရင္းအျမစ္လဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါ့ျပင္ ေရဓာတ္ ၉၂ရာခိုင္ႏႈန္းနဲ ့ဖဲြ ့စည္းထားတာေၾကာင့္ ကိုယ္ခံစြမ္းအားကို တိုးတက္ျမင့္မားေစပါတယ္။

(မာလကာသီး နဲ ့သေဘၤာသီး)
ထိုအသီး ၂-မ်ိဳးစလံုးမွာ ဗီတာမင္စီ ၾကြယ္၀စြာပါရွိပါတယ္။
မာလာကာသီးမွာ အမွ်င္ဓာတ္ ၾကြယ္၀စြာပါရွိလို ့၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ သေဘၤာသီးထဲမွာပါရွိတဲ့ ကယ္ရိုတင္း ဓာတ္က မ်က္လံုးအားေကာင္းေစ ပါတယ္။
http://www.lyhealthcare.com/archives/2018
Credit: Pauk Pauk


https://www.facebook.com/lyhealthcare/photos/a.345112345631447.1073741828.3

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...