စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







ေသြးသန္႔ေအာင္ဘာေတြစားသင့္လဲ


 
 ေန႔တိုင္းလိုလို အစား အေသာက္မ်ဳိးစံုစားေနတာနဲ႔ အမွ် အဆိပ္အေတာက္ေတြ၊ ဓာတုပစၥည္းေတြဟာ ေသြးထဲမွာ ေပ်ာ္ဝင္ျခင္းျဖင့္ အဆံုးသတ္ေလ့ ရွိပါတယ္။ လူ႔ခႏၶာကိုယ္ထဲမွာ အဆိပ္အေတာက္ေတြကို သဘာဝအတိုင္း ဖယ္ရွားသန္႔စင္ေပးတဲ့ စနစ္ပါရွိၿပီး ေက်ာက္ကပ္၊ အသည္း၊ အူ၊ အဆုတ္နဲ႔ အေရ ျပားတို႔ဟာ အဆိပ္အေတာက္ ေတြသန္႔စင္ေပးတဲ့ ကိုယ္တြင္း အဂၤါေတြပဲျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ မို႔ ေသြးေတြသန္႔ၿပီး အဲဒီကိုယ္ တြင္းအဂၤါေတြရဲ႕က်န္းမာေရးကို ပါအေထာက္အကူေပးႏိုင္မယ့္ အစားအစာေတြအေၾကာင္း မွ်ေဝ ေပးလိုက္ပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴကိုအစိမ္းလိုက္စားျခင္းက အသည္းအတြက္ ေကာင္းက်ဳိးျဖစ္ေစၿပီး ခႏၶာကိုယ္ တြင္းက အဆိပ္အေတာက္ေတြကိုဖယ္ရွားေပးပါတယ္။ေနာက္ၿပီး အူလမ္းေၾကာင္းထဲမွာ မေကာင္းတဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြ၊ ဗိုင္း ရပ္စ္ေတြ၊ကပ္ပါးေကာင္ေတြကို လည္း ဖယ္ရွားၿပီးသားျဖစ္ေစပါ တယ္။ ေနာက္ၿပီး အဝါေရာင္ပန္း ပြင့္တဲ့အေလ့က်ပန္းပင္ဒုဓလီ ရြက္(ဒါမွမဟုတ္)အျမစ္ကိုအရည္ က်ဳိေသာက္ရင္လည္း အသည္းနဲ႔ ပန္ကရိယကိုအက်ဳိးျဖစ္ေစၿပီး အဆိပ္အေတာက္ ကင္းေစပါ တယ္။ ပန္းသီး၊ ဗီတြတ္၊ တ႐ုတ္ နံနံ၊ မုန္လာဥနီ၊ ဟင္းရြက္စိမ္း မ်ား၊ ပင္စိမ္း၊ နံနံပင္၊ ပန္းေဂၚဖီ စိမ္းတို႔မွာလည္း အစြမ္းထက္ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ဂုဏ္သတၱိရွိ တာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ အက်ဳိးျပဳပါတယ္။

သံပ႐ိုသီး၊ ေရွာက္သီးတို႔ ဟာလည္း အဆိပ္အေတာက္ဖယ္ ရွားေပးၿပီး မနက္ေစာေစာမွာေရ ခပ္ေႏြးေႏြးထဲကို သံပ႐ုိ၊ ေရွာက္ ရည္ညႇစ္ၿပီးေသာက္ေပးရင္ ကိုယ္ တြင္းအညစ္အေၾကးေတြကိုဖယ္ ရွားေပးၿပီးသားျဖစ္ေစပါတယ္။ ေရွးပေဝသဏီကတည္းက ေဆး ေကာင္းတစ္လက္အျဖစ္သံုးခဲ့တဲ့ နႏြင္းဟာလည္း အသည္းနဲ႔အစာ ေျခအဂၤါအဖြဲ႕အစည္းအတြက္ အက်ဳိးျပဳပါတယ္။

ဘလူးဘယ္ရီသီးမွာဆိုရင္ လည္း အစြမ္းထက္ဂုဏ္သတၱိေတြ ပါတဲ့အတြက္ ေသြးထဲကအဆိပ္ အေတာက္ေတြဖယ္ရွားေပးၿပီး အနာေရာဂါေတြကိုလည္း ေပ်ာက္ ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးဟာ လည္း ခႏၶာကိုယ္တစ္ခုလံုးက်န္း မာေရးအတြက္ အေကာင္းဆံုးသီး ႏွံျဖစ္လို႔ မေမ့မေလ်ာ့စားေပးရမွာ ပါ။ ဒီအစားအစာေတြကို သတိျပဳ စားေပးသလိုပဲ ေရကိုလည္းလံု ေလာက္စြာေသာက္ဖို႔မေမ့သင့္ပါ ဘူး။

7 day daily


https://www.facebook.com/royalheromedia/photos/a.452811328083074.110728.45279366

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...