စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







ခ်င္း ( Ginger ) " စားသံုးျခင္းျဖင့္ အေအးပတ္ျခင္းကို ကာကြယ္ႏိုင္



  ေဆာင္းဥတုတြင္ အျပင္ထြက္လွ်င္ အေအးပတ္ျခင္းႏွင့္ ေရခ်ဳိး မွားျခင္းမွ ကာကြယ္ရန္ အတြက္ ခ်င္းကို ေန႔စဥ္ စားသံုး ေပးသင့္သည္။

ခ်င္းတက္ အစိုကို အိမ္ရွင္မ မ်ားက မီးဖိုေခ်ာင္သံုး ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ အျဖစ္ သံုးေလ့ ရွိသည္။ ခ်င္းေျခာက္ကို ပရေဆး ပစၥည္း အျဖစ္ ေဆးေဖာ္ရာတြင္ အသံုးျပဳၾကသည္။ အစာေၾကေဆးႏွင့္ အခိုးပြင့္ေဆး မွန္သမွ်တြင္ ခ်င္းပါ၀င္သည္။ အမွ်င္မ်ားေသာ ဥအတက္မ်ိဳး ျဖစ္သျဖင့္ ကင္ဆာ ေရာဂါကို ကာကြယ္ ေစႏိုင္သည္ဟု ဖတ္႐ႈ ရသည္။ ခ်င္းကို ဟင္းခတ္ အေမႊးအၾကိဳင္ အျဖစ္ သာမက အစာ ေၾကေစရန္ အတြက္ပါ ရည္ရြယ္ျပီး ဟင္းခ်က္ရာတြင္ ထုေထာင္းျပီး ထည့္ေလ့ ရွိသည္။

အေအးပတ္သူႏွင့္ ေရခ်ဳိးမွားသူမ်ား၏ကိုယ္တြင္းငုတ္လ်ဳိးသြားေသာအပူဓာတ္ကို ေၾကသြား ေစရန္ႏွင့္
ျပန္လည္ ကန္ထြက္ေစရန္ ပူစပ္ေသာ အရသာရွိသည့္ ခ်င္းတက္ကို ခပ္ပါးပါး လွီးျဖတ္ျပီး ခ်င္းပါးပါး ခုႏွစ္လႊာ ထန္းလ်က္ (အမည္း) ခုႏွစ္ခဲ၊ ကြမ္းရြက္ သံုးရြက္တုိ႔ ကိုဆား အနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ေရေႏြး မတ္ခြက္ႀကီး တစ္ခြက္ႏွင့္ ေရာႀကိဳပါ။ ေရေႏြး သံုးပံုတစ္ပံု ခမ္းသြားျပီးလွ်င္ ေၾကြပန္းကန္လံုး အႀကီးတြင္ ေလာင္းထည့္ပါ။ ခ်င္းျပဳတ္ရည္ ပူပူမွ ထြက္ေသာ အေငြ႔ကိုလည္း ရွဴရွိဳက္ရင္း ေၾကြဇြန္းျဖင့္ ေကာ္ႏိုင္သမွ် ပူပူ မွုတ္ေသာက္ပါ။ မ်က္ႏွာတြင္ ေခြ်းမ်ား စို႔လာျပီး အေအးပတ္ျခင္း၊ ႏွာေစျခင္း၊ ေခါင္းအံု ေခါင္းကိုက္ျခင္း မ်ားကို ခ်က္ခ်င္း သက္သာ ေစႏိုင္သည္။ အမ်ိဳးသမီးမ်ား၊ ဓမၼတာ လာခ်ိန္တြင္ အေအးပတ္၍ ေသြးမဆင္း ႏိုင္ျခင္း၊ ကိုက္ခဲျခင္း၊ ကိုယ္လက္ မအီမသာ ျဖစ္ျခင္းမ်ား အတြက္လည္း ခ်င္းထန္းလ်က္ ျပဳတ္ရည္သည္ ထိေရာက္ေသာ ေဆးတစ္လက္ ျဖစ္သည္။

ခ်င္းတက္၏ အပူေၾကာင့္ ေသြးဆင္း မွန္ကန္ ေစသည္။ ထန္းလ်က္ အမည္းတြင္ သံဓါတ္ ပါသျဖင့္ ေသြးအားနည္းျခင္းကို ေကာင္းေစႏိုင္သည္။ ခ်င္းႏွင့္ ထန္းလ်က္သည္ အတြဲညီေသာ ေဆး
ဖက္၀င္ ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္ျပီး မီးဖိုေခ်ာင္သံုးသျဖင့္ အိမ္တုိင္းတြင္ ေဆာင္ထား သင့္ေပသည္။ အသက္ႀကီးရင့္သူ ကိုယ္ခံအား မေကာင္းသူမ်ားသည္ ေအးေသာ ရာသီဥတုတြင္ ခ်င္းသုတ္ကို ေန႔
စဥ္ စားသံုး သင့္သည္။ ခ်င္းသုတ္တြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ႏွင့္ ႏွမ္းေလွာ္။ ႏွမ္းဆီတုိ႔ကိုပါ တြဲဖက္စား
သံုး ရေသာေၾကာင့္ အစာေၾကျပီး ေလသက္ေစေသာ ဓာတ္စာ ျဖစ္သည္။ ေရွးတိုင္းရင္း ျမန္မာ ဆရာႀကီးမ်ားက ေအးေသာ ဥတုတြင္ အစာေၾကၿပီး အခိုး ပြင့္ေစသည့္ (၁)ခ်င္း၊ (၂)ပိတ္ခ်င္း၊ (၃)ငရုတ္ေကာင္း ဟူေသာ အစပ္သံုးပါး စားမည္ ျဖစ္သည္။ ထိုသံုးမ်ဳိးမွ ခ်င္းသည္ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး
ေဆး၀ါး ဓါတ္စာအျဖစ္ အလြယ္တကူ ရႏိုင္သည္။

အေအး ပတ္ျခင္းေၾကာင့္ ေသြးတုိးျခင္းႏွင့္ ေနာက္ဆက္တဲြဦးေႏွာက္ ေသြးေၾကာ ေပါက္ျခင္း၊
ေလျဖတ္ျခင္း တုိ႔ကိုပါ ကာကြယ္ ႏိုင္ေၾကာင္း သတင္းေကာင္း ပါးလိုက္ပါသည္။

Credit : ျမ၀တီ 


https://www.facebook.com/mmonlineclinic/photos/a.263659537082334.57519.2633

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...